Praktijksessies


Ronde 1

1.1 Het Nieuwe Werken met Rabobank Unplugged

In 2005 begon Rabobank met het ontwikkelen van een nieuwe manier van werken: Rabo Unplugged. Het nieuwe bestuurscentrum aan de Croeselaan in Utrecht werd in 2012 geopend. In de afgelopen jaren is het werk weer ingrijpend veranderd, vooral door de grote aantallen ICT’ers die inmiddels in de torens werken. Het werkconcept, maar ook de huisvesting werd aangepast.

Henny van Egmond, programmamanager van het eerste uur en sinds 2010 partner bij Yolk, en Pieter Ketting, vanaf 2008 betrokken en nog steeds verantwoordelijk voor de huisvesting (naast zijn functie van directeur Inkoop) blikken terug, maar vooral ook vooruit.

Pieter Ketting – programmamanager Rabobank Unplugged

Henny van Egmond – partner Yolk

 

Ronde 1

1.2 Digitale Transformatie

Door de digitalisering zullen de werkzaamheden van medewerkers veranderen. Routine matig werk wordt geautomatiseerd. En medewerkers houden zich meer bezig met de uitzonderingen. Voor die uitzonderingen moet meer creativiteit worden ingezet. En moet er vaak meer en sneller worden samengewerkt om tot oplossingen te komen. Hierbij zijn samenwerkvaardigheden en digitale vaardigheden van medewerkers een must. Daarnaast is het verwerken van informatie een belangrijke vaardigheid in de digitale en snel veranderende organisatie. En tot slot behoeft dit een andere wijze van aansturing, waarin verantwoordelijkheden meer onderin de organisatie komen te liggen.

In deze workshop loop jij langs alle dimensies van de Digital Workspace en verken jij de spanning tussen hoe je organisatie of team er nu bij staat en hoe je wil dat het gaat worden! Een praktische sessie met een persoonlijke invuloefening.

Bas Krikke – adviseur bij Work21

Ronde 1

1.3 Hoe technologie leidt tot de herontdekking van de mens

Technologie en maatschappelijke ontwikkelingen leiden tot de herontdekking van de mens in de organisatie. Unieke menselijke eigenschappen bevorderen de kwaliteit van het werk. Werk verandert en werk verbetert. Maatschappelijke ontwikkelingen (de zelfredzame burger) leiden tot een vernieuwd denken op capaciteit om het werk te doen.

In Venlo is Human Resource Management opgevolgd door Public Resource Management. Een innovatief concept van 1000 medewerkers naar 100.000 medewerkers. Daarmee is Venlo een proeftuin voor innovatie geworden in reactie op de tweede technologische revolutie.
Innovatie werkt!

Bas van den Akker – Strategisch adviseur Personeel en organisatie gemeente Venlo
Remco Hoogstraten - Strategisch adviseur communicatie gemeente Venlo

Neem uw collega's mee!

De deelname prijs bedraagt € 449,- per persoon.

Komt u met meerdere deelnemers van dezelfde organisatie? Dan geldt er een aanzienlijke collega-korting!

Kijk op de Informatie-pagina voor meer informatie over de deelnameprijzen >>

Interessant voor:

  • Algemeen Management
  • Management Ondersteuning
  • Inkopers
  • Facility Management
  • Arbo & Veiligheid
  • Ondernemingsraden
  • Personeel & Organisatie
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.