Sessies

De komende tijd worden hieronder steeds meer sessies uitgelicht. Voor een totaaloverzicht kunt u het programma bekijken.

Rondetafel sessies 2

Omgaan met externe druk.

Deelnemers wisselen aan deze tafel hun ervaringen uit over hoe het hoofd te bieden aan de toenemende externe druk op de kwaliteitsaanpak binnen de eigen zorginstelling.

Peter van Splunteren

Peter van Splunteren werkte eerder bij Trimbos Instituut. Momenteel is hij zelfstandig adviseur en redacteur KiZ.

Rondetafel sessies 2

Van risico-inventarisatie naar kwaliteitsbeleid

Aan deze tafel gaat de dialoog over de vraag hoe te komen tot een breed gedragen implementatie van kwaliteitsbeleid. Hoe kom ik van meten en weten naar uitvoering? Hoe krijg ik derden mee?

Jennie Mast

Jennie Mast, redacteur KiZ, werkt als expert bij Vilans aan het ondersteunen van zorgorganisaties bij het verbeteren van kwaliteit. Momenteel is zij met name actief op projecten rond het vergroten van vrijheid en het kwaliteitskader.

Rondetafel sessies 2

Omgaan met cliënt/patiënt response monitoring.

Bij de workshop over PROM's en bij de bijdrage van Anne-Miek Vroom gaat het over omgaan met wensen en ervaringen van de cliënt/patiënt. Wat zijn jouw ervaringen hiermee? Aan deze tafel deel je ze met elkaar.

Maaike Langelaan

Maaike Langelaan is Senior onderzoeker "onbedoelde schade in ziekenhuis" en "patientveiligheid" bij NIVEL, en redacteur van KiZ.

Rondetafel sessies 2

Wat heb je aan audits?

Welke audits meten zinvolle informatie? Moet je aan alle audits meedoen? Hoe kom je tot keuzes? Vragen stellen is makkelijker dan antwoord geven. Probeer het toch en ga samen de dialoog aan.

Gera Welker

Gera Welker is Adviseur Beleid en Implementatie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij is tevens redacteur van KiZ.

Rondetafel sessies 2

Is zelfmanagement door patiënt/cliënt een oplossing?

Aan deze tafel gaat het over de vraag hoe we patiënten/cliënten, naasten en mantelzorgers in de kwaliteitsbenadering kunnen opnemen. Deel je ervaringen en leer van elkaar.

Haske van Veenendaal

Drs. Haske van Veenendaal is redacteur van KiZ, gezondheidswetenschapper en expert in gedeelde besluitvorming en kwaliteit van zorg.

Rondetafel sessies 2

Sturen op Kwaliteit- verbeteren versus transparantie

Hoe kunnen bestuurders beter gebruik maken van kwaliteitsinformatie? Aan deze tafel horen we graag over je ervaringen met het beïnvloeden van sturen op kwaliteit door de raad van bestuur.

Roos Trooster

Roos Trooster is programmamanager van het Citrienprogramma Sturen op Kwaliteit en werkzaam bij het NFU consortium kwaliteit van zorg.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.