Jury Jong Talent Award


 


                           Een initiatief van Kingspan Insulation en de Architect

 

Peter van der Gugten
Algemeen directeur
Proper-Stok
Peter van der Gugten (‘s- Gravenmoer, 1953) is sinds 1992 algemeen directeur van Proper-Stok. Daarvoor was hij directielid van de Woningcorporatie Maatschappij voor Volkswoningen in Rotterdam (later Woonstad Rotterdam). Proper-Stok is onder zijn leiding uitgegroeid tot een toonaangevend ontwikkelingsbedrijf, waarbij samenwerking met corporaties en creativiteit belangrijke items zijn. Bekende gebiedsontwikkelingen zijn o.a. Chassé Park te Breda en de transformatie van Katendrecht te Rotterdam. Daarnaast vervult Peter diverse docentschappen bij de Erasmus Universiteit en Neprom en is hij voorzitter RvT bij Architectuur Instituut Rotterdam (AIR). Inmiddels is hij samen met Maarten van Duijn verantwoordelijk voor Heijmans Vastgoed.Annemariken Hilberink
Architect Directeur
HILBERINKBOSCH architecten
Annemariken Hilberink (Best, 1965) is architect-directeur van HILBERINKBOSCH architecten in Berlicum. Het bureau onderscheidt zij door een brede portfolio, variërend van particuliere en projectmatige woningbouw, kantoren en renovaties tot grootschalige studie objecten, en door een conceptuele aanpak. Annemariken studeerde architectuur aan de TU Eindhoven, bij de vakgroep Architectuur en Urbanistiek, naar eigen zeggen omdat dat zo’n mooi woord is. Zij is actief in het onderwijs van de Academie van Bouwkunst Arnhem en incidenteel geeft ze les op andere onderwijs instellingen in binnen- en buitenland.Afke Laarakker (secretaris)
Vakredacteur
de Architect
Afke Laarakker (Groningen, 1988) studeerde af binnen public building/ border conditions de TU Delft. Ze liep stage bij Tatiana Bilbao in Mexico-Stad, werkte bij Onix NL en schreef over kunst en publieke ruimte voor de Rietveld Academie. Sinds dit jaar werkt ze als vakredacteur bij de Architect.Chantal Schoenmakers
Co-founder
Design- en architectuurstudio IWT


Chantal Schoenmakers (1983) is co-founder van design- en architectuurstudio IWT en gevestigd in Rotterdam. In 2017 was zij genomineerd voor de ARC17 Young Talent Award en in 2018 was zij één van de finalisten van het Next Step Program.

In 2013 heeft zij samen met Bastiaan Kalmeer IWT opgericht. In een periode van vijf jaar tijd heeft het bureau inmiddels uiteenlopende projecten gerealiseerd, van interieurs tot aan architectuur en stedelijke ontwikkelingsstrategieën.

Zij studeerde Ruimtelijke Vormgeving aan de Willem De Kooning Academie, waarna zij voor een periode van twee jaar werkzaam was bij MVRDV. In 2014 was zij één van de initiatiefnemers van de summer school Second Nature in samenwerking met Buffalo University, the state University of New York. Haar werk is gepubliceerd in o.a. Wallpaper Magazine, Vogue, Harpers Bazaar, De Architect en Archdaily.Jan Peter Wingender (voorzitter)
Architect
(Office Winhov)

 

Jan Peter Wingender, medeoprichter en partner van Office Winhov, richt zich in zijn werk op complexe stedelijke ensembles, woongebouwen, civiele en publieke programma’s en de renovatie en herbestemming van monumentale gebouwen. Jan Peter studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven en het Berlage Instituut in Amsterdam. Hij geeft regelmatig lezingen, schrijft over architectuur en is lid van diverse adviescommissies en jury’s. Jan Peter is gastdocent op architectuur opleidingen in binnen- en buitenland. Van 2003 tot 2007 was hij hoofd van de architectuur opleiding van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Jan Peter was lector aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en publiceerde in 2016 het boek ‘Brick, An Exacting Material’.


Aanmelden Jong Talent >

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.