JURY


                    

Een initiatief van de ArchitectAlijd van Doorn
Ontwerpmanager
ABTAlijd van Doorn studeerde af bij de afdeling Management in the Built Environment aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Sindsdien heeft ze zich breed ontwikkeld binnen het vakgebied.

Haar focus ligt op het samenbrengen van management en architectuur. Na een lange periode van zelfstandig ondernemerschap combineert Alijd momenteel haar werk als ontwerpleider bij ingenieursbureau ABT met onderwijs aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam.

In de Architect publiceert zij sinds 2009 over ontwikkelingen in het vakgebied met een focus op ondernemerschap voor architecten.Job Floris
Architect en mede-oprichter
MonadnockJob Floris is architect en mede-oprichter van Monadnock. Hij behaalde in 2004 zijn master-degree architectuur aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst, aansluitend op zijn
studie architectonisch ontwerpen aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda. Zijn eerste ervaringen bij een architectenbureau deed hij op tijdens zijn stage bij Christian Kieckens Architects in Aalst. Daar was hij als assistent-ontwerper betrokken bij Interieur Kortrijk en een tentoonstellingsontwerp voor de Singel te Antwerpen.

Job verdiepte zijn ervaringen in Vlaanderen door van 1998 tot 2000 werkzaam te zijn bij Architectenbureau Poulissen & Partners in Antwerpen. Als ontwerper was hij daar betrokken bij de realisatie van de Tachkemonischool en twee woongebouwen, alle drie gesitueerd in Antwerpen.

In 2000 keerde Job terug in de Nederlandse praktijk om tot 2006 als project-architect bij bureau Rapp+Rapp te werken. Gedurende deze periode was hij onder andere betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het centrumplan in Ypenburg, een grootschalig ensemble van woon- en winkelgebouwen, en het kantoorgebouw voor Sociale Zaken in Rotterdam. Job publiceert over architectuur in diverse tijdschriften en is vanaf 2008 redacteur van OASE Journal for Architecture.

Sinds 2006 vervult hij diverse gastdocentschappen aan architectuuropleidingen in binnen- en buitenland. In 2010 is Job aangesteld als coördinator van de Master-course Architectuur aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst.Marieke Giele
(secretaris)
Vakredacteur
de Architect

Marieke Giele (1993) werkt als vakredacteur bij de Architect en studeert Architectuur aan
de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk.

Daarnaast liep zij stage op de redactie van de Architect en bij KCAP Architects&Planners.Koj Koning
Volkshuisvester
Stichting Woonbedrijf EindhovenKoj Koning studeerde Sociale Geografie, universiteit Utrecht en is sinds 2004 werkzaam bij Woonbedrijf.

Als districtsmanager Stratum is Koj, samen met haar team van 14 medewerkers, integraal verantwoordelijk voor de verhuur, het beheer, de ontwikkeling en de toekomstvisie voor de circa 3000 woningen in dit deel van Eindhoven. Wijkaanpak, sloop-nieuwbouw, herbestemming, renovaties, en herontwikkeling, valt daar allemaal binnen.

Daarnaast is Koj voor Woonbedrijf eerste aanspreekpunt voor het (beleids)onderwerp Veiligheid.Reimar von Meding
(voorzitter)
Algemeen directeur
KAW


Reimar von Meding van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie architectuur
aan de technische universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen.

Vanuit zijn overtuiging dat ‘goed wonen’ een basis is voor een beter leven, richt hij zich
op het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit.

www.kaw.nl

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.