JURY

   

Een initiatief van Desso en de ArchitectFrancesco Messori
(voorzitter)
Partner / Design Director
D/DOCK, Amsterdam


Francesco Messori (1961) is als mede-oprichter en Design Director van design studio D/DOCK een pionier als het gaat om innovatie en design.

Hij heeft samen met vele bekende ontwerpers, zoals Andrea Branzi, Marcel Wanders en architect en oprichter van Cradle to Cradle principal William McDonough gewerkt in zijn tijd als architect en voormalig docent aan de Domus Academy in Milaan.

Recentelijk introduceerde D/DOCK onder leiding van Francesco de recente innovatie HEALING HUB: een toekomstvisie op een optimale werkomgeving en daarbuiten.   Altijd geïntrigeerd door de motieven van mensen, leidt hij de studio met grote passie en nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Teacher in Industrial and Interior Design at Domus Academy and Politecnico di Milano.Harm Tilman
(secretaris)

Hoofdredacteur
de Architect


Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat. Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam.

Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland.

Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.Auke Touwslager
Mede oprichter
Informationlab en partner INFOTUDEAuke Touwslager (1972) is mede-oprichter van het het collectief Informationlab en studio INFOTUDE en is actief als concept ontwikkelaar, Informatie Architect en strategische ontwerper.

Sinds 2004 werkt hij samen met andere experts actief op de veranderende snijvlakken van kunst, wetenschap, technologie en design. Prijswinnende & internationale opdrachten door de vaak initieel zelf geïnitieerde projecten zijn hier het resultaat van.

Tevens werkt hij samen als team van INFOTUDE aan een breed spectrum van innovatieve, digitale & strategische projecten voor zowel de Nederlandse Overheid als het Europese bedrijfsleven.Gerrit Vos
Eigenaar, creatieve directeur
Workshop of Wonders

 

Gerrit Johan Vos (1964 Kampala, Oeganda)

Gerrit heeft van 1985-1987 gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en 1987-1992 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) / interieurarchitectuur en meubelontwerp.

In 1993 richt Gerrit Workshop of Wonders te Utrecht op waar hij momenteel nog steeds mede-eigenaar en hoofdontwerper is.

Van 2010 - 2015 was Gerrit docent Master Interieur Architectuur (Mia) aan de HKU.Anne van der Zwaag
Directeur
Object en Big Art


(foto Anneke Hymmen)

Anne van der Zwaag (1978) is directeur van designbeurs OBJECT Rotterdam en van het kunstplatform BIG ART en werkt als curator, schrijver en adviseur in de creatieve industrie en het bedrijfsleven.

Ze is samensteller van verschillende interdisciplinaire tentoonstellingen zoals Pastoe (Kunsthal), ZWART/WIT (Nederlands Fotomuseum) en BAL (Paleis Soestdijk).

Anne schreef boeken over design, kunst, mode en architectuur, rubrieken voor de Architect, Frame Magazine en heeft een column in ELLE Decoration.

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.