Jury Innovatie Award

                  

 Een initiatief van JUNG en de Architect

 

Thijs Asselbergs (Voorzitter)
Hoogleraar Architectural Engineering
Afdeling Architectural Engineering + Technology
TU Delft


Architect Thijs Asselbergs is onderzoeker, verbinder en strateeg. Synergie is voor hem de drijvende kracht in de architectuur, door alle schalen en disciplines heen. Als hoogleraar Architectural Engineering aan de TU Delft weet hij een groeiende groep studenten en docenten aan zich te binden met zijn fascinatie voor de innovatieve kracht van technologie in de architectuur.

Thijs Asselbergs gelooft in synergie als drijvende kracht tussen de deeldisciplines van bouwfysica, constructie en design, maar ook tussen de onderzoeker, de ontwerper, de uitvoerders en de gebruikers. In dit voortdurend veranderende landschap verandert ook de rol van de architect. Vanuit zijn positie aan de TU Delft daagt Thijs Asselbergs in het programma De Nieuwe Architect (DNA) de aankomende generatie architecten uit om hierop te reflecteren en zich voor te bereiden op hun nieuwe rol in de architectuur.Marcel Bilow
Directeur
Imagine EnvelopeMarcel Bilow (1976, Bielefeld) studeerde architectuur aan de Hochschule OWL Detmold in Duitsland waar hij in 2004 met lof afstudeerde. Vóór de studie deed hij een leertijd als metselaar. In 2001 startte hij met Fabian Rabsch het architectenbureau raum204. Na het behalen van zijn diploma werkte hij als hoofd onderzoek en ontwikkeling bij de leerstoel van Ulrich Knaack in Detmold. Sinds 2006 werkt hij bij de façade-onderzoeksgroep van de TU Delft, waar hij in 2012 promoveerde internationale gevels. Sinds 2008 is hij directeur van imagine envelope b.v. in Rotterdam. Vanaf 2012 trad hij in Delft toe tot de leerstoelen van Mick Eekhout in productontwerp en is hij assistent professor bij de leerstoel van Thijs Asselbergs.
Petran van Heel
Sector banker Bouw|Vastgoed
ABN AMRO

Petran van Heel (1971) werkt als sector banker Bouw&Vastgoed bij ABN AMRO. Hij is met eervolle vermelding afgestudeerd aan de TU Delft (Bouwkunde) en heeft daarna bij de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn MBA gehaald. Na jarenlange ervaring in bouw (BAM) en vastgoedontwikkeling (MAB) volgt hij nu voor ABN AMRO de belangrijkste innovaties en ontwikkelingen in de sector. Hij heeft daarover een continue dialoog met de relaties van ABN AMRO en de markt. Hij blogt, vlogt en publiceert rapporten, daarover presenteert hij met grote regelmaat op congressen in binnen- en buitenland. Petran zit in diverse besturen en verenigingen en vind het leuk om in jury’s zijn mening te geven en kennis uit te wisselen (oa Creative Heroes Award, ABN AMRO Duurzame 50, Rooftop Award, etc).Pieter Stoutjesdijk
Eigenaar / Architect
TheNewMakersbeeld - Lisa Klappe

Pieter (1987, Middelharnis) studeerde cum-laude af aan de TU Delft in MSc Architecture en MSc Building Technology. Hij gelooft dat computergestuurde productietechnieken de potentie bieden om als architect de rol van de ‘Master Builder’ opnieuw in te nemen – net als het geval was aan het begin van de renaissance.
Vijf jaar geleden richtte Pieter TheNewMakers op: een bijzonder architectenbureau dat alles wat het ontwerpt ook zelf detailleert en bouwt. En dat gebeurt volledig circulair en volledig digitaal; op eigen computergestuurde (CNC) productielijnen in Delft. Pieter is daarnaast verbonden als onderzoeker en docent aan de leerstoel Building Product Innovation aan de TU Delft.Astrid de Wilde (secretariaat)
(web)redacteur
de ArchitectSinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect. Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op deArchitect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.
Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.PROJECT INZENDEN >

 

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.