Jury Innovatie Award

                  

 Een initiatief van JUNG en de Architect

 

Thijs Asselbergs
(Voorzitter)
Hoogleraar Architectural Engineering
Afdeling Architectural Engineering + Technology
TU Delft

Architect Thijs Asselbergs is onderzoeker, verbinder en strateeg. Synergie is voor hem de drijvende kracht in de architectuur, door alle schalen en disciplines heen. Als hoogleraar Architectural Engineering aan de TU Delft weet hij een groeiende groep studenten en docenten aan zich te binden met zijn fascinatie voor de innovatieve kracht van technologie in de architectuur.

Thijs Asselbergs gelooft in synergie als drijvende kracht tussen de deeldisciplines van bouwfysica, constructie en design, maar ook tussen de onderzoeker, de ontwerper, de uitvoerders en de gebruikers. In dit voortdurend veranderende landschap verandert ook de rol van de architect. Vanuit zijn positie aan de TU Delft daagt Thijs Asselbergs in het programma De Nieuwe Architect (DNA) de aankomende generatie architecten uit om hierop te reflecteren en zich voor te bereiden op hun nieuwe rol in de architectuur.


 

Harm Tilman
(secretaris)

Hoofdredacteur
de Architect

 

​Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat. Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam.

Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland. Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

 

PROJECT INZENDEN >

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.