Jury Detail Award


                    

 

             

Een initiatief van KUBUS en de Architect

Jacq. de Brouwer
(voorzitter)
Projectarchitect
Bedaux de Brouwer ArchitectenJacq. is projectarchitect en werkt sinds 1978 bij Bedaux de Brouwer Architecten.
In 1984 is hij afgestudeerd aan de Tilburgse Academie van Bouwkunst.

Jacq. de Brouwer heeft met zijn werk en als persoon op innemende en inspirerende wijze bijgedragen aan de waardering voor de architectuur, zowel in de regio Midden-Brabant als daarbuiten. Voor zijn bijzonder consistente en kwalitatief hoogwaardige oeuvre ontving hij vele onderscheidingen, ondermeer acht maal de BNA Architectuurprijs Midden-Brabant alsook de titel Bouwer van Verdienste (2004). Landelijk kreeg hij erkenning met het winnen van onder meer de Nationale Betonprijs (2007) en de BNA prijs voor het Gebouw van het Jaar in de Regio Zuid (2006 en 2008). In 2017 en 2015 is hij genomineerd voor de Mies van der Rohe Award - European Union Prize for Contemporary Architecture.

Zijn projecten zijn nationaal en internationaal gepubliceerd. Hij wordt veelvuldig gevraagd zitting te nemen in jury's en gemeentelijke kwaliteitsteams. Reeds in 2004 is door NAi Uitgevers een, zowel Nederlandstalige als Engelstalige, monografie over zijn werk uitgegeven.

PROJECT INZENDEN >

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.